Denise van der Stappen Fotografie
Het is belangrijk om de juiste camera of objectief aan te schaffen die bij u past.
Door te kijken naar wat u graag fotografeert help ik u een keuze te maken.
— Denise van der Stappen

Fotografie tips

Op deze pagina geef ik u graag een aantal tips op gebied van fotografie.

Welke camera past bij u?

Vaak krijg ik de vraag, welke camera kan ik het beste aanschaffen? Welk merk of type kan ik het beste kopen? Een aantal punten zijn daarbij belangrijk;

  • Wat fotografeert u graag?
  • Hoe groot of zwaar mag de camera zijn, het gewicht.
  • Waar moet het zoombereik aan voldoen, wil je onderwerpen van ver weg dichterbij halen? Of juist meer overzichtsfoto's maken?
  • Fotografeer je vaak binnen, of buiten, lichtsterkte?
  • Wat is het budget?
  • Er zijn verschillende soorten camera's te koop, oa; kleine compactcamera's met vaste lens, grote compacte met vaste lens, systeemcamera met losse lenzen, spiegelreflexcamera met losse lenzen. Voor gericht advies kan ik u altijd van dienst zijn. Samen bekijken we welke camera het best bij u past!
Camera.nu
Cameraland
Foto De Vakman

 

Hoe weet ik welk objectief ik moet kopen?

Wilt u graag een nieuw objectief aanschaffen? Het aanbod is groot. Ik help u graag op weg met de keuze daarin. Er zijn diverse objectieven die u kunt aanschaffen. Wat fotografeert u graag, en wat heeft u daarvoor nodig? Dat kan bijvoorbeeld zijn: een telelens, een macrolens, of een groothoeklens. Ook op het gebied van filters is er veel aanbod zoals bijvoorbeeld polarisatiefilters en grijsfilters. Wanneer gebruik je die? En hoe?

Welk statief past bij mij?

Welk statief past het beste bij u, en uw camera? Een statief gebruik je om haarscherpe foto's te maken. Bijvoorbeeld bij macrofotografie of langzame sluitertijden zoals bij avondfotografie. Belangrijk is het gewicht van het statief. En niet alleen het gewicht van het statief, maar ook of het statief stevig genoeg is voor het gewicht van uw camera. Het is prettig wanneer het statief tot ooghoogte uitgeschoven kan worden. Er zijn diverse types statieven. Met een draaibaar balhoofd of een inklapbaar driewegkop, tafelstatieven en eenpoots-statieven, met waterpas of handgreep.

Statiefvinder

Wilt u weten welk statief het beste bij u past? Bij camera.nu tref je een handige statiefvinder op de website. U voert het type fotografie in waar u zich mee bezig houdt, het gewicht van uw camera en de maximum prijs die u wilt betalen. Met één druk op de knop komen de statieven tevoorschijn waar u het beste uit kunt kiezen. Dat is handig! Ga direct naar de statiefvinder.

Natuurfoto door DS Fotografie regio Vught, Den Bosch, Boxtel

Meer informatie?

Wilt u na het lezen van deze tips meer informatie? Neem dan contact met me op.